lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kauniston kesähuvilan kevyt pintaremontti :)

Aiemmin tännä vuonna luin Facebook-päivityksen joka sai minut lähes järkyttymään. Ja nyt voin omaksikin yllätyksekseni ja ilokseni kirjoittaa ihan samaan tapaan. 

Me nimittäin yhtenä päivänä lasten kanssa vähän ahkeroitiin. Istuimme juuri syömässä iltaruokaa kun saimme hauskan idean. Ruuan jälkeen kannoimme kaikki huonkalut ulos pesua varten. Sen jälkeen kuurasin kaikki lattia- ja seinäpinnat sekä sisäkaton. Yöllä, kun lapset olivat nukkumassa ja sain rauhassa puuhata, maalasin katon. Ja aamulla jatkoin tytön kanssa. Maalasimme kaikki seinät ja kiinteät kalusteet. Lattian sentään annoimme olla entisensä.

No älkää nyt järkyttykö. Tutut voivat tässä vaiheessa laittaa kännykän takaisin taskuunsa, ei tarvitse soittaa valkotakkisia hakemaan seonnutta perheenäitiä.Kauniston kesähuvila sai nimensä oman tilamme nimen mukaan. Se on Kaunisto <3  Kesähuvila se on, koska talvella se ei ole järin viihtyisä, eikä varsinkaan lämmin. Pari vuotta sitten kerroin leikkimökistä jonka ostimme käytettynä. Haaveilin jo silloin maalaavani sen, mutta voimia moiseen oli vasta nyt. Eikä se niin haittaa että maalaus siirtyi. Silloin pari vuotta sitten lapset olivat pienempiä eikä niitä tosiaankaan haitannut se, etteivät seinät olleet valkoisia. Mökissä leikittiin sillon hiekkaleikkejä. Nyt siivouksen ja maalauksen jälkeen mökkiin voi hipsutella sukkasillaan ja siellä voi syödä ihan oikeita eväitä. Näillä hellesäillä olen myös tyytyväinen kun lapset innoissaan vievät mökkiin kanisterilla vettä ja juovat paljon "kahvia".  Ruusukupeista tietenkin.

Ennen näytti tältä:
Ja maalauksen jälkeen näytti tältä:Tässä alla näkyy aikoinaan esittelemäni superhelppo hyllykkö joka myös on nyt paljon nätimpi. Sekin sai maalin pintaansa, jopa naruihinsa.


Ja nuo läiskät lattiassa? 
Ne ovat niitä "ei tätä lattiaa viitsi suojata maalauksen ajaksi kun ei siihen kuitenkaan mitään tipu"...


Me vietimme Kauniston kesähuvilassa tupaantuliaisia. Kutsuvieraita oli yksi, mutta sitäkin tärkeämpi. Lapset ojensivat isille kutsukortin kun haimme hänet kotiin viikon leiriltä. Eipä sinne useampia vieraita olisi mahtunutkaan.

Laitan vielä myöhemmin kuvia juhlista, ja sisustuksesta.

Ja ihan oikeita, vähän isompia puutaloja kävin kurkistelemassa tänä kesänä myös. Kurkkaappa Käsityökorttelin blogiin. Minäkin olen siellä yhtenä kirjoittajana.

2 kommenttia:

 1. Mikä ihana toimeliaisuudenpuuska! Ja juuri eilen muistelin miehen kanssa minkä värinen oli ensimmäinen puhelin omassa kotona - heillä se oli juuri tuollainen! Meillä oli tumman vihreä.
  Onnea teille ja monia iloisia vuosia uudistuneeseen tupaseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun lapsuudenkodissani oli myös tuollainen samanlainen puhelin, sekä punainen että vihreä! Tämä on saatu myöhemmin jostain. Olen itsekin tosi iloinen tästä puuskasta. Vaikka se tarkoittikin että parilta päivältä jäi työt tekemättä. Mutta oli jo huono omatuntokin kun en ollut saanut tehtyä juuri mitään lapsille suunniteltuja juttuja vaikka olen niin kauan puhunut ja suunnitellut. Nyt sain :) Maalia sattui olemaan sopivasti valmiina, koska olin ostanut sitä meidän oikean keittiön maalaamista varten. Tämä lasten oma keittiö meni nyt etusijalle.

   Poista

Kiitos sanoistasi <3