lauantai 15. kesäkuuta 2013

SUPERkuplat!!!

Viime postauksessa kerroin jättisaippuakupla-aineella tulevan isoja kuplia, mutta tosiasiassa en ollut silloin nähnyt vielä mitään. Olin nimittäin käyttänyt vain tuota pikku käsiin sopivaa kuplatyökalua. Ja tulihan silläkin isoja kuplia, isompia kuin koskaan ennen olin saanut aikaiseksi, mutta katsopas näitä! 

Joo, ovat ne oikeita, ja ovat ne niin isoja kuin miltä kuvassa näyttävät. Ensin kupla venyy pitkäksi, jopa yli viisimetriseksi, ja sitten se muuttuu valtaviksi pyöreiksi kupliksi. Ja jos sattuu oikein kova tuulenpuuska, valtavat kuplat jakaantuvat valtavaksi määräksi pienempiä kuplia. Ei ollut mikään juttu käyttää 3 litraa kupla-ainetta tuosta vaan. Suosittelen todella kokeilemaan. Ohje on tässä linkissä.

 


 Ja vielä ohje tähän superkuplatyökaluun. Tarvitset villalankaa, kaksi keppiä ja jonkun painon, me käytimme jälleen isoja lasihelmiä. Mittaa villalankaa käsissäsi niin, että yksi mitta on sen pituinen kuin molemmat kätesi sivuille levitettyinä(tai ainakin 150 cm). Mittaa 8x tämän mitan pituinen lanka. Taita nelinkertaiseksi ja pujota paino(esim. painava helmi, prikka tmv) lankaan. Kaikkien lankojen ei tarvitse mahtua helmen läpi, riittää että esim. 1 tai 2 lankaa mahtuu. Tee langoista löysä nyöri ja solmi sen pää ettei nyöri purkaannu. Liikuta helmeä nyörissä niin että se on noin puolessa välissä nyöriä. Sido nyöri keppeihin niin että se muodostaa kolmion, helmi on alimmassa kulmassa ja sivukulmat kepeissä kiinni. sido nyörin päät yhteen keppien välistä. Ja sitten vain kuplia tekemään. 

Pidä kiinni kepeistä ja upota koko nyöri kupla-aineeseen. Nosta rauhallisesti ylös ja levitä kepeillä nyörikolmio auki. Tuuli hoitaa puhaltamisen. Jos ei tuule yhtään, kokeile liikuttaa kolmiota niin että tuulta muodostuu.


2 kommenttia:

  1. Hei mahtava ohje, pitää keitellä ainetta ja tehdä kunnon jättikuplaväline!

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Kiitos ohjeesta! Mua onkin aina harmittanut, kun pelkästä Fairyvedestä ei saa niin hyviä kuplia kuin niistä ostetuista purkeista. Mutta nämähän onkin nyt ihan Superia. Taidan selvitä vuosikymmenten saippuakuplatraumasta ;D

    VastaaPoista

Kiitos sanoistasi <3