sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Pienille kalamiehille

Meidän pikkumies on jo jonkin aikaa toivonut pääsevänsä kalaan. Viimein sitten tajusin että leikistikin kalastaminen olisi kivaa kunhan onki on vain "oikea". Niinpä sellainen piti tehdä.
Ongenvapa oli helppo löytää pihalta mutta hetken aikaa mietin mistä saadaan koho. Sitte keksin pääsiäismunien muoviset sisukset. Meinasin että maalaan ylemmän osan punaiseksi ja alemman valkoiseksi mutta koska onki oli saatava heti, muistin onneksi että olin haalinut pussillisen näitä muovimunia myös tuttavaperheiltä, ja joukossa oli valmiiksi oranssi ja valkoinen kuori joten niistä sitten yhdistin. Ylemmän osan läpi kulkee siima=naru jonka päässä oleva solmu piiloutuu kohon sisään. Kohon sisään piiloutuu myös vahva magneettinappi. Näin onki myös toimii "oikeasti" ja sillä voi kalastaa kaloja joiden suuosassa on metallia. Myös pullonkorkit tarttuvat tähän onkeen. Niistä voisikin askarrella hauskoja kaloja lasten kanssa!


3 kommenttia:

  1. Ihanan helppo ja just passeli idea meidän pienelle nuuskamuikkus-kalamiehelle (3 v.), Kiitos :) Millaisia kaloja teillä on tehty? Voisitko laittaa kuvia niistäkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, Erja :) Olen suunnitellut tekeväni vaikka minkälaisia kaloja mutta en ole saanut aikaiseksi. Toistaiseksi meillä ongitaan siis vain tuollaisia kaupasta ostettuja kaloja jotka ovat tulleet leluongen(nyt jo katkenneen) mukana. Niitä on puisia ja muovisia. Helppoja voi tehdä myös pahvista/kartongista ja niihin laittaa klemmarit suun kohdalle jotta magneetti tarttuu. Ja sellaisethan voi olla ihan lapsen oman näkemyksen mukaisia vaikka eivät oikeasti kaloilta näyttäisikään. Tässä myös osoite kivaan kala-ideaan: http://siksaksis.blogspot.fi/2010/10/nappaako-kala.html

      Poista

Kiitos sanoistasi <3