Tässäpä valokuvaprojektissani 21.päivän
kohdalla esiintyneet
Helpot sekasämpylät
10 dl kädenlämpöistä vettä
50 g tuorehiivaa
loraus siirappia
(2 rkl-0,5 dl)
2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
3 dl ruisleseitä
1 dl Hirvelän kaurakuitusta
(tämän voi korvata vaikka vehnäleseelläkin)
15 dl sämpyläjauhoseosta
Liuota hiiva 1dl:aan vettä ja lisää sitten loput vedet, suola. siirappi ja huoneenlämpöinen öljy. Lisää ensin leseet ja kaurakuituset ja sen jälkeen jauhot. Sekoita aluksi vispilällä niin kauan kuin pystyt ja vaihda sitten sähkövatkaimen taikinakoukkuihin. Sekoita kunnes vähän irtoilee kulhon reunoista ja kohota liinan alla, vedottomassa paikassa. Kohotuspaikkana mikro on mainio, tietysti mikron ovi kiinni ja mikro EI päällä. Kohota puoli tuntia.
Kaada vähän jauhoa pöydälle ja taikina sen päälle. Painele taikinasta isoimmat ilmakuplat pois ja taikina pötköksi. Leikkaa pötkö ensin puoliksi, sitten molemmat puolet uudelleen puoliksi ja nämä palat taas puoliksi. Yhteensä pitäisi nyt olla 2x16 kpl sämpylöitä. Laita sellaisenaan kahdelle leivinpaperille ja pellille. Kohota vielä liinan alla sen aikaa kun uuni lämpenee. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos sanoistasi <3