maanantai 22. huhtikuuta 2013

Banaaniletut - yllättäjä!

Olen aina ollut epäileväinen sellaisia ruokia kohtaan, joissa johonkin tosi tuttuun perusreseptiin mennään sotkemaan aineita, jotka eivät siihen perinteisesti kuulu. Tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa pannuakku, jonka taikinan sekaan paloitellaan ties mitä erikoista, tai suolainen pannukakku! Letut sentään ovat tuttuja suolaisenakin tai pinaattilettuina. Nyt törmäsin netissä kahden ainesosan ihmeresepteihin ja päätin kokeilla. Yllätyin. Ja ihan positiivisesti. Banaanilettuja! Näistä tuli meidän lasten arkiherkku, uusi vaihtoehtoehto välipalalle tai pienemmäksi ruuaksi. Eivät nämä tietenkään oikeita lettuja korvaa, mutta niiden aika onkin vain herkkupäivänä. Resepti on helppo, letut paistuvat nopeasti ja täyttävät mahan paljon pidemmäksi aikaa kuin tavalliset vehnäletut, luultavasti siksi että nämä sisältävät paljon kananmunaa. Arkiherkuksi sopivat hyvin, sillä sokeria ei lisätä muuten kuin pikkuisen vaniljasokeria mausteeksi.
Soseuta sauvasekoittimella:
 
-kaksi paloiteltua banaania 
-neljä raakaa kananmunaa. 
-Lisää halutessasi hiukan 
vaniljasokeria(esim. 1 tl) 

Paista voissa pannulla. Itse tein sen kokoisia, että tavalliselle paistinpannulle mahtui kolme lettua kerrallaan. Älä paista liian kuumalla. Itse pidin hellaa nelosella(meidän hellassa lämpötilavaihtoehdot 1-6). Nämä paistuvat huomattavasti nopeammin kuin tavalliset letut ja kääntäminen onnistuu minultakin, vaikka tavllisissa letuissa vähintään 1/3 taikinasta menee joka kerta "harjoitteluun" ja tuloksena on myttylettusia :)
Banaani makeuttaa letut, joten näiden pääle ei tarvitse sokeria tai hilloa. Hyvä lisuke on mielestäni mansikkarahka. Senkään ei tarvitse olla makeaa, makeiden lettujen päällä maistuu hyvältä sellainenkin rahka jossa on pelkkä mansikoiden oma makeus. Itse käytin niukasti mansikoita joten makeutin rahkaa pienellä määrällä steviaa.  

Rahkaan laitan:

-1-2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
- 1prk maitorahkaa (onkos se nyt sitten 200g vai 250 g?)
-150-300g mansikoita, mieluiten vielä vähän komeisina muussattuja
-tarvittaessa vähän steviaa

Toinen hyvä lisuke lettujen kanssa:

 Turkkilaista jogurttia johon sekoitetaan vähän omenahilloa, vain sen verran että se hiukan maistuu, ei makeaksi asti.3 kommenttia:

  1. Kokeilin näitä ihan tämän postauksesi innoittamana ja hyviä oli. :)

    VastaaPoista
  2. Mekin tehtiin näitä tänään välipalaksi, hyviä oli :) Kiitos vinkistä! -suippa

    VastaaPoista

Kiitos sanoistasi <3