torstai 29. joulukuuta 2016

Jos on rahassa rikasOlen tänä syksynä miettinyt paljon sitä, kuka on rikas ja kuka köyhä. Se oli aiheeni tehdessäni kirjoittamis-opintojeni viimeisen jakson tällä erää, perusopintojen tekstikokoelman. Se on runokokoelma nimeltään "Minkä kesä kuivaa - runoja köyhyydestä ja köyhyydestä" Kuvassa oleva runokin kuuluu siihen.


Elämän valoisat ja nurjat puolet ovat olleet muutenkin mielessä, kun kirjoitin jutun Dressemberistä, voit lukea sen tästä linkistä:
Mikä on ihmisen hinta? - Mekoilla ihmiskauppaa vastaan

Tiesitkö, ettei Suomikaan ole vapaa ihmiskaupasta? Järkyttävää, eikö totta? Dressember kääntää katseet maailmassa yhä rehottavaan ihmiskauppaan ja nykypäivän orjuuteen, josta suuri osa on seksiperäistä ihmiskauppaa. Australialainen ihmisoikeusjärjestö Walk Free Foundation arvioi vuonna 2014 maailman ihmisistä lähes 36 miljoonan elävän orjuudessa. On laskettu, että joka 30. sekunti uusi ihminen joutuu ihmiskaupan uhriksi ja 99 % uhreista ei koskaan selviydy. Myöskään Suomi ei ole ongelmasta vapaa. Suomen ihmiskaupan vastaisessa toimintasuunnitelmassa on arvioitu, että Suomi on vuosittain satojen ihmiskaupan uhrien kauttakulku- tai kohdemaa.
Linkissä on myös lisätietoa siitä kuinka kuka tahansa meistä voi auttaa.

Pahoittelen, jos jätin sinulle tekstilläni synkän mielen. Niin minullakin on. Siksi en voi olla kirjoittamatta tästä aiheesta tätäkin kautta. Ensi joulukuussa toivon voivani osallistua Dressemberiin samoin kuin tuon linkin ihanat naiset. Tänä vuona tajusin asian liian myöhään, enkä ehtinyt mekkoilemaan. Mutta onneksi osallistua voi myös tekemällä lahjoituksen. 

Mutta ensi joulukuussa sitten #dressember - haastan mukaan sinutkin. Tehdäänkö tiimi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sanoistasi <3