keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Lego-peli lasten kanssa

Pinterest on koukuttava paikka. On ihanaa katsella kauniita kuvia ja oivaltavia ideoita joita siellä on tuhatmäärin. On siellä ohjeitakin, mutta vain yhden kerran olen kokeillut sieltä löytämääni ohjetta sellaisenaan. Se on minulle muutenkin aika harvinaista. yleensä teen oman sovelluksen vaikka joskus aloittaisinkin ohjeen mukaan. Mutta kaikki kuvat, värit ja kivat jutut siellä synnyttävät omassa mielessäni valtavasti uusia ideoita.

Tämä lego-peli on kuitenkin lähes suora kopio Pinterestissä näkemästäni ideasta. Kuvasta mallia katsoen ja loput ohjeet itse keksien teimme lego-pelin. Minä näpyttelin tietokoneella nuo numeroruudut ja lapset askartelivat itse loput.

Kokeilkaa! Peli on yksinkertainen mutta sai ainakin meidän lapset (2-7v) innostumaan. Samalla siinä oppii laskemista ja sorminäppäryyttä, kun legopalikoita napsauttelee omaan torniinsa.
Äitikin voi olla hetken mielissään, kerrankin netissä istumisesta seurasi jotain hyödyllistä tekemistä lapsille :)
Säännöt: Jokainen valitsee itselleen lego-ukon pelinappulaksi ja sen alle yhden aloituspalikan. Ruutuja edetään noppaa heittämällä. Kun pysähdyt miinus-ruutuun, menetät tornistasi numeron osoittaman määrän palikoita. Kun pysähdyt plus-ruutuun, saat ottaa torniisi lisää palikoita numeron osoittaman määrän. Tähti-ruutu antaa uuden heittovuoron. Liikennemerkki-kuvioon pysähtymisestä menettää yhden heittovuoron. Ensimmäisenä maaliin päässyt saa yhden ylimääräisen palikan. Nuoli-ruudusta pitää palata kolme askelta takaisin päin. Pelin voittaa korkeimman tornin omistaja sitten kun kaikki pelaajat ovat päässeet maaliin. Ruudut voi liimata pelilaudalle(pahville) mihin vain järjestykseen, kunhan laittaa siihen kohtaan tyhjän ruudun johon pelaaja pysähtyy mentyään nuoli-ruutuun. Vähän jännitystä peliin saa jos laittaa nuoli-ruudun juuri ennen maalia, ja 2 plus-ruutua ennen nuoliruutua. Silloin pelin tilanne voi muuttua vielä viimemetreilläkin. Tämän me tajusimme vähän liian myöhään. Jos tornin tekeminen ukkeleiden alle sotkee peliä, ukot voi sellaisinaan laittaa kulkemaan peliin ja tornit rakentaa pelilaudan viereen.

2 kommenttia:

  1. Hehee. Aivan nerokas. Täytyypä kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilkaa ihmeessä :) Tämä oli juuri sellainen idea joka meidän oli pakko kokeilla heti samana päivänä kun se löytyi.

    VastaaPoista

Kiitos sanoistasi <3