torstai 28. helmikuuta 2013

Ihan paras kinkkupiirakka



Ihan paras kinkkupiirakkaohje onpi tässä, olkaa hyvät :) Alunperin ohje on etsitty hiilaritietoista ruokavaliota silmälläpitäen mutta tämä on oikeasti niin hyvää ettei normaaliruokavalioisille tarvitse erikseen tehdä toista piirakkaa "oikean" makuisella pohjalla. Tämä lahopäinen kokki ei valitettavasti muista mistä ohje on löytynyt, ja kuinka paljon olen sitä muokannut. Joka tapauksessa tästä herkusta en ota kunniaa itselleni mutta haluan kirjoittaa muistiin tänne etä löytyy taas kun tarvitaan. 

Pohja:
100 g voita sulana tai öljyä
1 dl vehnälesettä 
0,75 dl soijajauhoa
0,75 dl mantelijauhoa 
2 rkl kylmää vettä
2 dl juustoraastetta

Sekoita rasva ja jauhot. Lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja levitä piirakkavuokaan. Taikina näyttää pieneltä mutta kyllä sen saa riittämään sellaiseen tavalliseen reilunkokoiseen piirakkavuokaan lusikalla ohueksi levittämällä, vuuan pohjalle ja reunoille. Tarvittaessa voi auttaa kylmään veteen kastetulla lusikalla tai kädellä.

Täyte: 
200-300 g kinkkua kuutioituna
1/2-1 paprikaa silppuna
1 sipuli silppuna (tai jos on sipulikammoisia niin sitten sipulijauhetta)
mustapippuria
(ananaspaloja jos hiilareita ei tarvitse laskea kovin tarkkaan)

Sekoita ainekset ja levitä vuokaan. Lisää päälle 

1 dl juustoraastetta

Sekoita keskenään

2 munaa
2 dl kermaa (tai 1 dl kermaa ja 1 dl täysmaitoa) 

ja kaada seos lopuksi vuokaan. Paista 200 asteessa 20-30 min, kunnes pintaa ruskistuu kauniisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sanoistasi <3