perjantai 14. joulukuuta 2012

Jouluvalmisteluja pienten kanssa

Joulupostimerkein varustetut joulukortit on tässä vaiheessa joulukuuta pitänyt jo lähettää, mutta ehkä on muitakin myöhäisiä kuin minä ja niitä jotka vievät kortit perille ihan omakätisesti. Tässä helppo joulukorttivinkki toteutettavaksi ihan pientenkin kanssa.
 
 
 
Leikkaa maitölkki levyksi asti auki ja sen keskelle kolmion(kuusen) muotoinen reikä. Laita tämä sabluuna paperin päälle, kiinnitä se siihen sinitarralla ja anna pienen taiteilijan käteen vihreä tussi. Sitten vain taiteillaan. Rungon voi halutessaan piirtää ruskealla. Lopuksi kulta- tai hopeatussilla vedellään vaakasuoraan(tai vähän vinosti) pitkiä viivoja kolmion yli. Näistä tulee kuuseen koristeköynnöksiä. Kun väriä on tarpeeksi(valkoista saa jäädä näkyviin), sabluuna nostetaan pois ja piirretää/liimataan kuusen latvaan vielä tähti. Jos innostusta yhä riittää, voi kuuseen liimata koristeita, vaikka paljetteja.
 
 
 
 
Meillä kuusikortteja taiteilivat yhtä innoissaan 2-, 4-, ja 7-vuotiaat. Kiva askartelu myös lapsiryhmille. Lopuksi liimasimme valkoiset paperit värilliselle, hieman isommalle kartongille, niin että valkopohjainen kuva sai kehykset.

3 kommenttia:

 1. Upeita kortteja pienistä kätösistä. Hyvä idea!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, Cheri. Näitä oli kyllä hauskaa tehdäkin lasten kanssa. Itsekin oli pakko kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvä idea, pitää laittaa korvan taakse ensi vuotta ajatellen! Perhekerhoissa varsinkin toimisi varmasti hyvin kun on niin pikkuisia askartelijoita.

  Jouluiloa!

  t. Riitta

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi <3