keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Itse tehty helppo hyllykkö (Leikkimökkiunelmia)

Viime syksynä meille saatiin leikkimökki. Myönnettäköön että se oli ensisijaisesti äidin idea, eikä suinkaan lasten. Lapset olivat kuitenkin mielissään. Vanhassa blogissani on joitakin kuvia mökin sisältä. Haaveenamme on, että tänä kesänä saisimme mökin nätiksi sisältä, mutta leikit on jo aloitettu, joten ei se niin vakavaa ole vaikka nämä jäisivätkin vain haaveeksi. Jotain pientä on kuitenkin jo tehty. Leikkimökissä on työskennellyt monta pientä kokkia. Kaikille tarvittaville ruoka-aineksille tarvittiin siis toimiva säilytyspaikka. Pienet kokit kuitenkin haluavat valmista heti eikä ensi kuussa, eikä äitikään ole niin kovin pitkään kestävän työn ystävä. Siksi hyllynkin tuli olla sellainen, joka valmistuu kerralla.

Hyllykkö on tehty jämälaudasta ja narusta ja se on kiinnitetty paikalleen ripustamalla narut kiinni hyllyn yläpuolella oleviin koukkuihin. Hyllykkö kestää painoa jos narut ovat tarpeeksi vahvat. Tähän laitoin kuitenkin vain yksinkertaisen narun sillä tälle hyllylle ei laiteta mitään kovin painavaa.

Samaan tyyliin voi mainiosti rakentaa hyllyn tai hyllykön muuallekin kuin leikkimökkiin. Itse tei hyllyn myös ikkunalla kasvaville taimille. Sen esittelen vielä myöhemmin.Laudan päihin on porattu reiät, yksi joka kulmaan. Naru kulkee reiän läpi, kiertää laudan reunan ja menee reiästä vielä uudelleen. Näin hylly kiinnittyy paikoilleen mutta sen korkeutta voi jälkeenpäinkin tarvittaessa säätää.2 kommenttia:

  1. Paljon onnea voittajalle - laitatko yhteystiedot tulemaan niin postitan lehden? :)

    VastaaPoista
  2. Kiva hyllyidea. Meilläkin pystytetään leikkimökkiä - lapset odottavat pääsevänsä leikkimään ja äiti sisustamaan :)

    VastaaPoista

Kiitos sanoistasi <3